Dirigent

De Koninklijk Harmonie Vrede en Vermaak staat sinds 23 augustus 2019 onder de leiding van Bram Lamberts.

 

Bram Lamberts begint zijn muzikale reis aan de gemeentelijke muziekacademie te Middelkerke en vervolgt deze aan de Kunsthumaniora te Brussel waar hij in 2005 met grootste onderscheiding afstudeert in de richting muziek, klassieke saxofoon. 

In datzelfde jaar besluit hij verder te studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij klassieke saxofoon studeert bij Norbert Nozy met als optievakken muziekschriftuur, piano en dirigeertechnieken. Hij woont er masterclasses bij van oa Jean Marie Londeix (FR) en Joseph Wytko (USA). 

In 2009 start hij de lerarenopleiding aan de Artesis hogeschool te Antwerpen. Drie jaar later studeert hij succesvol af. In het kader van deze opleiding voert hij ook een ontwikkelingsproject uit rond muziekeducatie in Kigoma, Tanzania.

In 2012 hervat hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Antwerpen waar hij saxofoon studeert bij Hans De Jong en directie bij Dirk De Caluwé. In 2016 studeert hij af Cum Laude. Tijdens deze studies woont hij masterclasses bij van Philip Sparke (GB), Jan van der Linden (NL), Carlos Rivas (ES) Joseph Murphy (USA), Joonatan Rautiola (FIN) en Naomi Sullivan (GB). In 2015 volgt hij de masterclass jureren op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. 

Vandaag werkt Bram als docent Instrumentale Directie aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Mol, als leerkracht Muziekatelier, muzieklab en arrangeren aan de Gemeentelijke Muziekacademie Herenthout, als leerkracht Muzikale Opvoeding in het Sint-Michielscollege te Schoten, is hij actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie Vrede en Vermaak te Kontich, speelt hij tenorsax bij Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Schelle enis hij vaste altsaxofonist van Het Antwerps SaxofoonKwartet. Als arrangeur en componist is hij verbonden aan l’Orgue de Sax.