Dirigent

De Koninklijk Harmonie Vrede en Vermaak staat sinds 8 december 2017 onder de leiding van Quinten Van Houtven.

Muziek is voor Quinten Van Houtven altijd een passie geweest. Op 8-jarige leeftijd startte hij zijn muzikale carrière aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier en studeerde af met grootste onderscheiding voor hoorn bij docente Sabine Vandingenen. Om deze muzikale basis verder uit te bouwen, volgde hij een opleiding voor hoorn aan het Conservatorium van Antwerpen bij docent Rik Vercruysse. Quinten behaalde van deze opleiding een masterdiploma met grote onderscheiding.

Competitief als hij is, neemt Quinten regelmatig deel aan wedstrijden. Zo behaalde hij een eerste prijs voor hoorn op de Dexia-classics wedstrijd en werd hij nationaal kampioen op de solistenwedstrijd van Vlamo in de superieure afdeling. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière was
zijn deelname aan de European Musical Competition van de Lions Club International waar hij als 2e eindigde tijdens de nationale finale, en super trots met de publieksprijs naar huis ging.

Momenteel wordt Quinten regelmatig gevraagd om mee te werken als hoornist aan verscheidene producties van professionele orkesten.

Naast het muzikant-zijn dirigeert Quinten ondertussen al 4 jaar fanfare de Vredegalm uit Houtvenne. Momenteel volgt hij nog een opleiding HaFaBra directie aan het Conservatorium van Antwerpen bij docent Steven Verhaert.

Naast het muzikaal presteren, runt Quinten nog twee eigen zaken.
– d’Roomijs Lint (cremerie)
– Schrijnwerkerij