Groeningenconcert 2016

Wanneer:
19/11/2016 @ 20:00 – 23:00
2016-11-19T20:00:00+01:00
2016-11-19T23:00:00+01:00
Waar:
Sint-Rita kerk
Pierstraat 5
2550 kontich
België
Kosten:
10 €

groeningen_2016Ons jaarlijkse Groeningenconcert vindt dit jaar plaats op 19 november. Dit is het laatste concert van het feestjaar waarin we het 125-jarig bestaan van onze vereniging vieren. Het zal dus iets specialer zijn dan andere jaren. Het wordt een showconcert, waarbij de vele talenten van de harmonie tentoongesteld worden. Mis dit speciale concert dus niet en zet de datum zeker in uw agenda!
 
Omdat het een speciale editie is, werd er een bijzondere locatie gezocht en gevonden, namelijk de Sint-Ritakerk in Kontich. We willen u alvast meegeven dat op zaterdag 19 november het Sint-Ritacollege ook een activiteit organiseert. Hierdoor kan het misschien moeilijker zijn parkeerplaats te vinden. We raden u daarom ook aan om tijdig naar de Sint-Ritakerk te komen. Voor het concert kan u alvast een drankje nuttigen in de parochiezaal onder de kerk. Ook na het concert kan u daar een drankje verkrijgen.
 
Dat het Groeningenconcert dit jaar een bijzondere editie gaat worden, staat vast. We hebben voor u niet één solist, maar drie solisten die met de harmonie zullen optreden: Hannelore Primusz, Aline Lermytte en Amber Simon. Hannelore Primusz zal presenteren en wat lichte muziek en musicalnummers zingen. Zij trad al eerder op met onze harmonie tijdens het Groeningenconcert van 2013. Wij verwelkomen haar graag terug! Aline Lermytte zal een aantal operanummers voor u zingen. Tenslotte is er Amber Simon, een violiste die een tweetal nummers zal brengen. Wij bedanken hen alvast voor hun medewerking en kijken uit naar een schitterend concert!
 
hprimuzHannelore Primusz studeerde in 2010 af als zangeres/actrice aan de muziektheateracademie van het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Als kind stond Hannelore reeds op het podium in België en Nederland voor diverse producties bij Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Music Hall en Studio 100. Samen met Hans Primusz brengt ze een muziektheatraal programma ‘Vergeten geluk’ met Nederlandstalige liedjes van minstens 50 jaar oud in de Vlaamse theaters. Hans en Hannelore richtten Het Zangerscollectief op, waarmee ze meerstemmig muziektheater maken. Momenteel broedt Hannelore op een nieuw project: een solovoorstelling rond kwetsbaarheid. Naast performen, geeft ze ook workshops.Hannelore coacht zowel solisten als groepen op vlak van stemtechniek en performance.
 
alineAline Lermytte begon haar muzikale ontwikkeling aan ‘dé Kunsthumaniora’ van Antwerpen en zette haar studie verder tot regentes muzikale opvoeding, alvorens haar studie solozang te beginnen aan het conservatorium van Maastricht waar ze in 2011 haar masteropleiding zang en opera vervolledigde. Ze is actief als soliste maar was daarnaast ook lid van de Belgische KoorAcademie, het Zuidelijk Theaterkoor (Opera Zuid) en zong als eerste sopraan mee in verschillende producties van Idée Fixe. Als zangdocente is Aline al reeds 9 jaar verbonden aan de muziekacademies van Maasmechelen en Herenthout. Bovendien is ze ook dirigente van het Koninklijk Sint-Lutgardiskoor in Herenthout.
 
amberMet haar 21 jaar is Amber Simon de jongste van onze drie solisten en misschien een vreemde eend in de bijt. Amber volgt namelijk geen opleiding tot professioneel muzikant of zangeres, maar studeert Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast is het als violiste niet zo gebruikelijk met een harmonieorkest op te treden. Toch durft Amber dit aan en zal u kunnen genieten van enkele muziekstukken uit film en musical.